Activiteiten

Wij willen graag kennis met je maken en nodigen je uit om ons te leren kennen.

de Schutse door de week

Seizoen 2019-2020

Het seizoen 2019-2020 staat in het teken van het jaarthema “Verlangen naar ontmoeting met Jezus”. Op zondag en doordeweeks gaan we daar handen en voeten aan geven.

In het samen ontdekken van Jezus, het delen rondom dagelijks geloof ligt de verdieping van geloofsleven en de versterking van de onderlinge verbinding. Leer, lees, ontdek, ontmoet en deel! Daarvoor staan dit seizoen een aantal kringen en activiteiten op de rol.

Info & opgave bij: Jan-Martin Berghuis en Bathseba Luttjeboer.

Twee kloosterretraites

In het voorjaar van 2020 worden er 2 kloosterdriedaagses in Abdij Koningshoeven georganiseerd onder begeleiding van Jan-Martin & Els Berghuis.

Data: Donderdag 18 t/m zaterdag 20 juni.
Kosten: ca. €135 p.p. Nieuw is een speciale jeugdretraite voor 14-19 jarigen van vrijdagavond 20 t/m zondag 22 maart: een kennismakend kijkje in het klooster, meewerken met de monniken, een eerlijk gesprek met een monnik, hun diensten bijwonen. Een bijzondere belevenis! Kosten: ca. € 50.

Info & opgave bij: Jan-Martin Berghuis

30+ kring

Deze kring met dertigers komt om de 2 á 3 weken samen.
We hebben het verlangen om het geloof in Jezus Christus steeds meer handen en voeten te geven in het leven van alle dag. Dit kunnen we niet alleen. We hebben elkaar nodig. Dit doen we aan de hand van de 5 G’s die we als spaken in een wiel gaan ontdekken: gebed, Gods Woord, gemeente-zijn, geven en getuigen.

Data & locatie: 13 januari27 januari10 februari24 februari9 maart23 maart6 april, 20 april, 11 mei25 mei8 juni en 22 juni. Aanvang: 20.00 uur.
Locatie: bij één van de kringleden thuis.
Info: Bathseba Luttjeboer.

40+ kring

Op deze kring komen veertig- en vijftigers bij elkaar in huiselijke kring. Ook in deze kring hebben we het verlangen om het geloof in Jezus Christus steeds meer handen en voeten te geven in het leven van alle dag. Net als in de 30+ groep doen we dit aan de hand van de 5 G’s die we als spaken in een wiel gaan ontdekken: gebed, Gods Woord, gemeente-zijn, geven en getuigen.

Data & locatie: 19 september, 3, 17 en 31 oktober, 21 november, 19 december
Locatie: wordt nog bekend gemaakt, aanvang 19:45 uur.
Info & aanmelding: Bathseba Luttjeboer.

Open huis kring

Deze kring is voor ouderen in de gemeente een plek om elkaar thuis te ontmoeten. Samen schatgraven we in de Bijbel. We delen hoe het gelezene ons aanspreekt, soms ook tegenspreekt, bemoedigt en vertroost. Zo leren we van elkaar. Ook bidden we samen voor en met elkaar. We komen bij elkaar in een vertrouwde huiselijke setting bij één van de kringleden.

Data & locatie: elke 3e dinsdag van de maand, aanvang 15.00 uur.
Locatie: bij één van de kringleden thuis.
Info: Bert Spreeuwers

Concert & boekbespreking ‘Eindelijk thuis’

In november start (met tussenpozen) een leeskring rond het boek “Eindelijk thuis” van Henri Nouwen.

Hij schreef dit bewogen en eerlijke boek nadat hij uitgebreid het schilderij van Rembrandt over ‘De terugkeer van de verloren zoon’ had bestudeerd in de Hermitage in St. Petersburg. In 4 avonden bespreken we het boek en kijken we samen in die spiegel van dat boek. Extra hierbij is dat we als leeskring ook de concert- en zangavond ‘Thuis’ van Sela op vrijdagavond 22 november in Het Noorderlicht in Assen (kosten ca. €25) bezoeken. Van de 6 plaatsen is er nog 1 beschikbaar. Wie (durft)?  

Data en locatie: De data van de avonden worden geprikt met de 6 deelnemers in de periode november-februari.

Info & aanmelding bij: Jan-Martin Berghuis

SOOS

Iedere donderdag is er in de Schutse SOOS. De SOOS is bestemd voor iedereen die het leuk vindt om mensen te ontmoeten, een praatje te maken of een spelletje te doen.

Met de SOOS willen we een ontmoetingsplek bieden in een wereld waar mensen steeds vaker alleen zijn omdat familie en vrienden ver weg wonen of druk zijn. Het is dus uitdrukkelijk géén groep voor alleen mensen die aangesloten zijn bij de Schutse, iedereen die het leuk vindt om (nieuwe) mensen te spreken is van harte welkom.

De SOOS is gestart in de zomer van 2016. De bezoekers bestaan vooralsnog uit zo’n tien tot twintig personen van ongeveer 50 tot 90 jaar. Koffie en thee zijn gratis en iedereen kan vrijblijvend binnenlopen tussen 14.00 en 16.00 uur.

Data & locatie: elke donderdag van 14:00 tot 16:00 uu
Locatie: kerkgebouw de Schutse

X