Activiteiten

Wij willen graag kennis met je maken en nodigen je uit om ons te leren kennen.

de Schutse door de week – seizoen 2020-2021

 

Het seizoen 2020-2021 staat in het teken van het jaarthema “Aan tafel!”. Op zondag en doordeweeks gaan we daar handen en voeten aan geven.

Hoe vaak hebben we dit niet horen roepen of hebben we het zelf geroepen naar onze kinderen. De tafel is de plek om samen lekker te eten, gezellig bij te praten en elkaar echt te ontmoeten. Het is de plek waar ook gemopperd en geruzied wordt. Niet altijd gezellig. Wel nodig om te weten wat er in ieders hart speelt om het uiteindelijk weer uit te kunnen praten. Zo is de tafel ook een plek van verzoening.

Aan de Tafel van de Heer

Als kinderen van onze hemelse Vader zijn we ook geroepen om aan tafel te gaan. Aan die tafel is Jezus Christus de Gastheer. Zijn tafel is een speciale tafel. Aan de tafel van de Heer, gedenken we Zijn dood en opstanding. Een tafel, waar Jezus door zijn Heilige Geest merkbaar aanwezig is. Een tafel, waaraan we leren wat het betekent dat Jezus Heer is van ons leven, van de gemeente en van de wereld. Een tafel, waar we getraind worden om uit vergeving te leven.

Iedere eerste zondag van de maand mogen we elkaar ontmoeten aan de tafel van de Heer. De andere zondagen zijn we ook uitgenodigd om aan tafel te komen zitten om elkaar weer te zien, samen te kunnen bidden, te leren uit Gods Woord en om naar lofliederen te luisteren.

Aan tafel thuis

We zijn niet alleen gemeente in ons prachtige gebouw. We zijn ook gemeente thuis. We ontmoeten elkaar op de verschillende kringen aan tafel. Het is de plek waar we midden in het gewone leven delen wat we meemaken en ons richten op Jezus. Zo wordt Hij ook thuis merkbaar aanwezig. Aan tafel is ruimte om te groeien in het geloof, bemoedigen we elkaar en veranderen levens. Dit mag ook de plek zijn waar we mensen, die Jezus niet kennen uitnodigen en dichter bij Hem brengen.

Aan tafel bij anderen

We zitten niet alleen aan tafel in de gemeente en thuis, maar ook bij anderen. Hoe vaak zijn we niet te gast bij iemand aan tafel? Wanneer we het eten en de koffie delen en we tegenover elkaar aan tafel zitten, zijn we ons ervan bewust dat Christus ook daar aanwezig is? De vraag is of we Hem daar herkennen. Wij mogen hand en voet van Jezus zijn en zo van Zijn liefde uitdelen.

30+ kring

We zijn een groep dertigers die om de 2 weken bij elkaar komen. We drinken samen een bakje, delen de dingen van alle dag en spreken over wat ons werkelijk bezig houdt. Het is ons verlangen om het geloof in Jezus Christus steeds meer handen en voeten te geven in het leven van alle dag. Dit kunnen we niet alleen. We hebben elkaar nodig.

Komend seizoen gaan we in gesprek over het boek van Daniël.

Data & locatie: Data & locatie: 26 oktober, 16 november, 07 november, 11 januari, 01 februari, 01 maart, 22 maart, 12 april, 10 mei, 31 mei en 21 juni (jaarafsluiting)​

Locatie: bij één van de kringleden thuis.

Drie kloosterretraites

In het seizoen ’20/’21 worden er 3 kloosterretraites georganiseerd onder begeleiding van Jan-Martin & Els Berghuis. Eén daarvan is speciaal bedoeld voor de jongeren binnen onze gemeente.

Verlang je naar stilte, tijd voor jezelf en tijd met God, tijd voor bezinning? Wil je eens proeven aan het kloosterleven en een aantal van de korte vieringen van de monniken meemaken? Dat kan dus!

Onder begeleiding van Jan-Martin & Els Berghuis duiken we met een kleine groep van 8 nieuwsgierigen 3 dagen onder in een andere, eeuwenoude christelijke traditie: die van de trappisten van Abdij Koningshoeven. Je komt tot rust én je doet inspiratie op. In de stilte … gebeurt veel.

Laat je meenemen in het kloosterritme en ervaar hoe dit een verademing kan zijn voor je geestelijk leven.

Data: Er zijn 2 kloosterretraites gepland: van dinsdag 20 t/m donderdag 22 oktober 2020 en eentje in de periode 15-17 juni 2021 (exacte data nog niet bekend).

Waar: Klooster Koningshoeven te Berkel Enschot (Tilburg): www.koningshoeven.nl.

Kosten: ca. €150 p.p. all-in (overnachten, eten, koffie, trappistenbiertje). Nieuw is een speciale jongerenretraite voor 19-25 jarigen van vrijdagavond 19 t/m zondag 21 maart 2021; een kennismakend kijkje in het klooster, meewerken met de monniken, een eerlijk gesprek met een monnik, hun diensten bijwonen. Een bijzondere belevenis! Kosten: €50 of naar draagkracht.

Meer info: Bathseba Luttjeboer, pastoraalwerker@deschutse.net – 06-49377702.

Open huis kring

Deze kring is voor ouderen in de gemeente een plek om elkaar thuis te ontmoeten. Samen schatgraven we in de Bijbel. We delen hoe het Woord ons aanspreekt, soms ook tegenspreekt, bemoedigt en vertroost. Zo leren we van elkaar. Ook bidden we samen voor en met elkaar. We komen bij elkaar in een vertrouwde huiselijke setting bij één van de kringleden.

Data & locatie: 1 keer per maand (3e dinsdag van de maand om 15.00 uur).

Info: Bathseba Luttjeboer, pastoraalwerker@deschutse.net – 06-49377702.

Eet kring

Samen aan tafel …………….

Op de eet kring wordt gekookt vóór elkaar en gegeten mét elkaar. Door met elkaar te eten maak je tijd voor elkaar en ontmoet je elkaar. We beginnen met een lied, gedicht of Bijbeltekst door één van de deelnemers voorbereid en hebben daarna onder het genot van een heerlijke maaltijd gesprekken die er toe doen.

Data: We komen 1 keer per maand bij elkaar.

Info: Op het mededelingenblad wordt vermeld bij wie je je kunt opgeven.

Seniorengroep

Samen onderweg: als ouderen van de gemeente willen wij dat graag waarmaken. Ondanks dat alles anders is verlopen dan wij normaal gewend zijn, hopen wij de komende tijd  elkaar toch weer te mogen ontmoeten.

Thuis zijn en thuiskomen, zo voelt de seniorengroep. Iedereen kan iets inbrengen. Samen doen we gezellige dingen, zoals een quiz, een bakje koffie/thee drinken, samen eten, Bijbel lezen, een gedicht voordragen of een verhaal vertellen.

Voor wie: Iedereen, die de leeftijd van 65 jaar heeft bereikt, is welkom.

Data: Iedere tweede dinsdagmiddag van de maand om 15.00 uur.

Waar: In de Schutse.

Info: Bathseba Luttjeboer, pastoraalwerker@deschutse.net – 06-49377702.

40+ kring

Onder het genot van een kopje koffie of thee nemen we tijd om elkaar te ontmoeten en delen we mooie en soms ook moeilijke momenten uit ons leven. We vormen samen een kring, waar we spreken over hoe het geloof praktisch te maken.

Komend seizoen gaan we in gesprek over het boek van Daniël.

Data & locatie: 26 oktober, 16 november, 07 november, 11 januari, 01 februari, 01 maart, 22 maart, 12 april, 10 mei, 31 mei en 21 juni (jaarafsluiting)

Locatie: bij één van de kringleden thuis. Aanvang: 20.00 uur.

Bijbellees kring

De Bijbel is een bijzonder boek. En op een of andere manier gaat het lezen ervan niet altijd hetzelfde als een gewoon boek. Iedere keer ontdek je weer nieuwe dingen. Het lezen van de Bijbel doet iets met je, vooral wanneer je doorleest en grote lijnen gaat zien.

Op de Bijbellees kring  lees je samen een (gedeelte van een) boek uit de Bijbel zonder discussie. We lezen en laten het op ons in werken. Kom, lees en zie wat het met je doet!

Info: Bathseba Luttjeboer, pastoraalwerker@deschutse.net – 06-49377702.

Vrouwencontact groep

Iedere maand is er de mogelijkheid voor vrouwen in de Schutse om elkaar bij iemand thuis te ontmoeten. Het gaat om een gezellig samen zijn en ook is er ruimte voor verdieping en bezinning.

Ben je nog nooit geweest? Voel je vrij om gewoon eens een keer te komen en de sfeer te proeven.

Wanneer: iedere dinsdagmorgen van de maand om 10.00 uur.

Info: Bathseba Luttjeboer, pastoraalwerker@deschutse.net – 06-49377702.

Open kerk

Op donderdagmiddag is de Schutse open van 14.00 tot 17.00 uur. Je kunt in de kerkzaal zitten, hier tot rust komen, stil zijn, bidden….

Onze pastoraal werker, Bathseba Luttjeboer, is beschikbaar voor een gesprek.

Wanneer: Donderdagmiddag is de Schutse open van 14.00 tot 17.00 uur.

Info: Bathseba Luttjeboer, pastoraalwerker@deschutse.net – 06-49377702.

SOOS

Iedere donderdag is er in De Schutse SOOS. Op de SOOS word je gezien en gehoord. Er is tijd voor een kopje koffie en thee, een praatje of een spelletje. We lachen samen en spreken over wat er in het leven toe doet.


Voor wie: Met de SOOS willen we een ontmoetingsplek bieden in een wereld waar mensen steeds vaker alleen zijn, omdat familie en vrienden ver weg wonen of druk zijn. Het is dus uitdrukkelijk géén groep voor alleen mensen die aangesloten zijn bij de Schutse, iedereen die het leuk vindt om (nieuwe) mensen te spreken is van harte welkom.

Wanneer: iedere donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur.

Locatie: Kerkgebouw de Schutse.

X