Activiteiten

Wij willen graag kennis met je maken en nodigen je uit om ons te leren kennen.

de Schutse door de week – seizoen 2021-2022

 

Het seizoen 2021-2022 is in volle gang. lees hier welke activiteiten er door de week binnen de gemeente worden georganiseerd.

 

30+ kring

We zijn een groep dertigers die om de 2 weken bij elkaar komen. We drinken samen een bakje, delen de dingen van alle dag en spreken over wat ons werkelijk bezig houdt. Het is ons verlangen om het geloof in Jezus Christus steeds meer handen en voeten te geven in het leven van alle dag. Dit kunnen we niet alleen. We hebben elkaar nodig.

Komend seizoen gaan we in gesprek over het boek van Daniël.

Locatie: bij één van de kringleden thuis.

Open huis kring

Deze kring is voor ouderen in de gemeente een plek om elkaar thuis te ontmoeten. Samen schatgraven we in de Bijbel. We delen hoe het Woord ons aanspreekt, soms ook tegenspreekt, bemoedigt en vertroost. Zo leren we van elkaar. Ook bidden we samen voor en met elkaar. We komen bij elkaar in een vertrouwde huiselijke setting bij één van de kringleden.

Data & locatie: 1 keer per maand (3e dinsdag van de maand om 15.00 uur).

Eet kring

Samen aan tafel …………….

Op de eet kring wordt gekookt vóór elkaar en gegeten mét elkaar. Door met elkaar te eten maak je tijd voor elkaar en ontmoet je elkaar. We beginnen met een lied, gedicht of Bijbeltekst door één van de deelnemers voorbereid en hebben daarna onder het genot van een heerlijke maaltijd gesprekken die er toe doen.

Data: We komen 1 keer per maand bij elkaar.

Info: Op het mededelingenblad wordt vermeld bij wie je je kunt opgeven.

Seniorengroep

Samen onderweg: als ouderen van de gemeente willen wij dat graag waarmaken. Ondanks dat alles anders is verlopen dan wij normaal gewend zijn, hopen wij de komende tijd  elkaar toch weer te mogen ontmoeten.

Thuis zijn en thuiskomen, zo voelt de seniorengroep. Iedereen kan iets inbrengen. Samen doen we gezellige dingen, zoals een quiz, een bakje koffie/thee drinken, samen eten, Bijbel lezen, een gedicht voordragen of een verhaal vertellen.

Voor wie: Iedereen, die de leeftijd van 65 jaar heeft bereikt, is welkom.

Data: Iedere tweede dinsdagmiddag van de maand om 15.00 uur.

Waar: In de Schutse.

40+ kring

Onder het genot van een kopje koffie of thee nemen we tijd om elkaar te ontmoeten en delen we mooie en soms ook moeilijke momenten uit ons leven. We vormen samen een kring, waar we spreken over hoe het geloof praktisch te maken.

Komend seizoen gaan we in gesprek over het boek van Daniël.

Locatie: bij één van de kringleden thuis. Aanvang: 20.00 uur.

Vrouwencontact groep

Iedere maand is er de mogelijkheid voor vrouwen in de Schutse om elkaar bij iemand thuis te ontmoeten. Het gaat om een gezellig samen zijn en ook is er ruimte voor verdieping en bezinning.

Ben je nog nooit geweest? Voel je vrij om gewoon eens een keer te komen en de sfeer te proeven.

Wanneer: iedere dinsdagmorgen van de maand om 10.00 uur.

Open kerk

Op donderdagmiddag is de Schutse open van 14.00 tot 17.00 uur. Je kunt in de kerkzaal zitten, hier tot rust komen, stil zijn, bidden….

Onze pastoraal werker, Bathseba Luttjeboer, is beschikbaar voor een gesprek.

Wanneer: Donderdagmiddag is de Schutse open van 14.00 tot 17.00 uur.

Inloopmiddag

Een leuke middag voor jong en oud, bewoners van Hoogeveen, gemeenteleden en vrienden: Iedereen is van harte welkom!


Kom eens binnenlopen op een donderdagmiddag voor een kopje koffie of thee, wat aandacht en gezelligheid, een praatje, een goed gesprek, een spelletje of wat dan ook…..

Wanneer: iedere donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur.

Locatie: Kerkgebouw de Schutse.

Keek op de preek

Eens per twee weken is er de ‘keek op de preek’ op donderdagmorgen van 10:30 – 12:00 uur in de Schutse, dit n.a.v. van de preek die zondags is gehouden. De data voor 2022 zijn nog: 17 november, 1 december en 15 december. De data voor het nieuwe jaar volgen later.


We nodigen ieder van harte uit om dit inspiratie uur mee te maken. Het zijn fijne besprekingen. Samen verdiepen we ons in de achtergrond van het tekstgedeelte, samen delen waar de preek ons raakte, of misschien schuurde of vragen opriep. Laat je inspireren! Van harte welkom! Noteer alvast de data.

Bij vragen of informatie: Gerry de Vries, tel. 0646107772