Nieuw hier?

Wat kan ik verwachten?

Plan een bezoek, we willen je graag leren kennen! 

Welkom! We hopen je binnenkort te ontmoeten! We weten dat het bezoeken van een nieuwe kerk een intimiderende ervaring kan zijn. Wat voor kleren dragen ze daar? Hoe lang duurt een dienst? Wat voor soort muziek kan ik verwachten? Hoe zit het met de kinderen? De onderstaande informatie helpt je bij het navigeren naar je eerste bezoek aan de Schutse.

Algemene informatie

Hoe laat begint de kerkdienst? Iedere zondagochtend om 09:30 uur ben je welkom, de dienst start om 10:00 uur.

Waar is de Schutse? De naam zegt het al: de Schutse ligt aan de Schutstraat 147 in Hoogeveen, tegenover het grote TVM gebouw.

Hoe gaan we gekleed in de Schutse? Tja, ieder draagt waar men zich het prettigst in voelt. De één in een spijkerbroek, de ander in een pak of jurk. Kom zoals je zelf bent.

Waar kan ik parkeren? Als je op tijd bent kun je voor de kerk parkeren aan de straat. Ben je iets later? Dan kun je parkeren bij het TVM gebouw, de toegangspoort van hun parkeerterrein is op zondag altijd voor ons geopend.

Waar ga ik het gebouw naar binnen? Als je voor de kerk staat, denk je in eerste instantie aan de grote deuren in het midden van de voorgevel. Dit zijn echter geen echte deuren maar ter decoratie. Ook de zijdeur van het grote gebouw is niet de ingang. De ingang van ons kerkgebouw is rechts van het gebouw. Als je het terrein van de Schutse op gaat, dan loop je er zo naar toe.

Hoe zit het met de kinderen?

Baby’s en peuters. Voor de allerkleinsten is er een speciale zaal met daarin de crèche. De crèche is een veilige ruimte waarin de kleinsten naar hartelust kunnen spelen. Er is zelfs een echte ballenbak!

Kinderen. Kinderen in de leeftijd tot zo’n 12 jaar kunnen terecht bij de Regenboog Kidzzz. Dat is de naam van onze zondagsschool. De zondagsschool vindt je in de achterste zaal, vlak bij de ingang van de kerkzaal.

Wat gebeurt er tijdens de dienst?

Onze diensten variëren soms qua tijdsduur, maar gemiddeld duurt een dienst zo’n 75 minuten. Een speciale dienst zoals b.v. een doopdienst of een dienst met een gospelkoor duurt meestal iets langer.

Een dienst begint met een welkoms woord door iemand uit de gemeente, gevolgd door enkele mededelingen en een voorzang.

Tijdens de dienst zingen we gezamenlijk opwekkingsliederen of liederen uit onze ‘eigen’ baptistenbundel.

Een dienst heeft in de regel een thema. Aan de hand van het thema worden er een aantal verzen uit de Bijbel gelezen, waarna de voorganger een overdenking houdt over de verzen en thema.

Belangrijk in de dienst is het gebed voor de gemeente waarin voorbede wordt gedaan voor zaken die binnen (of buiten!) de gemeente spelen.

Een dienst wordt altijd afgesloten met het uitspreken van de zegen voor de komende week.

En hoe nu verder?

Na de dienst is er altijd de gelegenheid om verder te praten met de voorganger, iemand van de raad óf iemand uit de gemeente. Dit kan persoonlijk of onder het genot van een kopje koffie of thee in de hal. 

We hopen je snel te ontmoeten tijdens een zondagsdienst in de Schutse! Voel je vrij, kom langs en wees welkom!

Wilfred Smit

redacteur deschutse.net

Adres

Adres: Schutstraat 147
Postcode: 7907 CD Hoogeveen
Telefoon: 0528 26 29 17
Diensten: zondag 10:00 uur

Bij u schuil ik, u bent mijn schild, in uw woord stel ik mijn hoop.

Psalm 119 vers 114