Over...

... onze pastoraal werker: mijn focus ligt op het pastorale werk binnen de gemeente.

Onze pastoraal werker

Sinds 1 april 2019 ben ik pastoraal werker in de Schutse. Hiervoor heb ik 4 jaar als voorganger in de Baptistengemeente te Haulerwijk gewerkt.

Al van jongs af aan ben ik gegrepen door een bijzonder boek, de Bijbel. Het vertelt Gods verhaal met de mensen. Ik ontdekte dat God niet een God van ver weg, maar een God van dichtbij is. De Schepper van hemel en aarde, de God van Israël, kwam naar ons mensen toe door de Here Jezus. Hij wil bij mensen wonen. Nog steeds, bij jou en mij. Wonderlijk toch?

Naast het werk in de gemeente heb ik heel lang op de verloskunde afdeling gewerkt. Daar begroette ik iedere dag nieuw leven. Prachtig mooi! De overeenkomst tussen de verloskunde en de gemeente is het nieuwe leven.

In de gemeente mag je ontdekken dat God jou een nieuw leven geeft, wanneer Jezus Christus deel wordt van jouw levensverhaal. Jouw leven gaat steeds meer op dat van Hem lijken, wanneer je Hem volgt. In de gemeente geef ik onderwijs over dat volgen van Jezus. Dit doe ik door de week in allerlei groepen en af en toe tijdens de zondagse dienst. Verder draag ik samen met het pastoraal team zorg voor wie op verhaal moeten komen. We hebben een open oor voor ieders unieke verhaal. Een verhaal die we mogen verbinden aan Gods verhaal.

De gemeente heet de Schutse. God is onze schuilplaats. We mogen elkaar bij God brengen en bij Hem ontdekken hoe ontzettend veel Hij van ons houdt. God geeft een plens liefde die je niet voor jezelf kan houden. Het is mijn verlangen om samen met de gemeente Gods liefde uit te delen aan jong en oud, binnen de gemeente en zeker ook daarbuiten.

Ik woon op korte afstand van de gemeente (in Beilen) en werk parttime. Gewoonlijk ben ik op maandag en donderdag aanwezig in Hoogeveen. Op deze dagen reageer ik ook op de mail. Dit doe ik eerder, wanneer het om dringende zaken gaat. Mijn emailadres is pastoraalwerker@deschutse.net.

Lees ook het artikel over mij in de Hoogeveensche Courant.

Bathseba Luttjeboer, pastoraal werker

X