Muziek in de Schutse

Muziek vormt een belangrijk onderdeel van de belevingen binnen baptistengemeente de Schutse.

Muziek in de Schutse

Muziek vormt een belangrijke belevingsuiting binnen de Schutse. Samenzang neemt een belangrijk plaats in binnen de diensten op de zondagochtend. Er wordt veelal gezongen uit de baptistenbundel “Liederen voor de Gemeentezang” en uit de Opwekkingsbundels. De muzikale begeleiding wordt verzorgt door ervaren muzikanten op het kerkorgel, piano of een combo.

Door de architectuur van de Schutse heeft het gebouw een goede akoestiek. Vandaar dat het kerkgebouw veel gebruikt wordt als oefenruimte voor twee koren en een blazersensemble. Hieronder stellen de koren zich aan u voor.

Rejoice

Rejoice maakt al sinds 1978 Gods naam groot door middel van zang en muziek.

We staan onder leiding van dirigent Johanan Venema. Rejoice heeft ongeveer 25 leden, variërend in leeftijd van 18 – 55 jaar.

Verschillende geloofsovertuigingen staan ons niet in de weg, God heeft ons immers allemaal als uniek mens geschapen. Door onze enthousiasme proberen we het evangelie op een vreugdevolle manier door te geven. Dit doen we door onze medewerking te verlenen in kerkdiensten, tijdens concerten, diensten in bijzondere instellingen etc. We treden gemiddeld 1 à 2 keer per maand op. Ook willen we graag anderen een hart onder de riem steken door bij hen te komen zingen.

Rejoice heeft een breed repertoire, zowel Engels- als Nederlandstalig, van soul tot rock, van ballad tot black gospel. Hierdoor kunnen we bij optredens goed aansluiten op het thema van de dienst.

We oefenen elke dinsdagavond in de Schutse van 20.00 tot 22.00 uur. Meer informatie vindt u op onze website.

New Way

Graag stellen wij ons aan u voor! Wij zijn een interkerkelijk koor en evangeliseren met veel enthousiasme in de wijde omtrek van Hoogeveen. We treden in diverse kerken op, maar treden ook op bij bijvoorbeeld bruiloften. Daarnaast bieden we themadiensten aan, waarbij een volledig concept wordt aangeboden aan kerken.

Het koor bestaat inmiddels ruim 35 jaar en we hebben zo’n 30 leden. We worden begeleid door een combo, bestaande uit een pianist, drummer en gitarist.

Het repertoire is divers en bestaat uit zowel Nederlandstalige en Engelstalige liederen. Elke week repeteren we in de Schutse, een fijne en gastvrije locatie waar we ons thuis voelen!

Vind je het leuk om te komen zingen of spelen, kijk gerust op onze website en neem contact met ons op!

Brass Choir Hoogeveen

Brass Choir Hoogeveen is een koperensemble samengesteld uit verschillende koperblazers uit de regio. Het Brass Choir is inmiddels al enige jaren in deze samenstelling actief. Het ensemble bestaat uit 1 trompet, 1 cornet, 1 bugel, 1 bariton, 1 euphonium, 1 tenor trombone en 1 Bb bas.

Veel muziek wordt voor het Brass Choir op ‘maat’ geschreven, o.a. door Henry Huisjes , Luuk Mink en Henk Mink. Het Brass Choir heeft veel affiniteit met muziek uit de brassband-wereld, vooral Leger des Heils muziek wordt erg gewaardeerd. Dit maakt dat het ensemble bij uitstek geschikt is voor bijdragen tijdens kerkdiensten. Ook heeft Brass Choir Hoogeveen al diverse malen zangkoren mogen begeleiden, o.a. Con Amore uit Hoogeveen. Ook het geven van eigen concerten behoort tot de mogelijkheden.

Voor meer informatie omtrent optredens van het ensemble, of het boeken van het ensemble, bezoek onze website.