Jongeren in de Schutse

De jeugd heeft de toekomst. Ook in de Schutse!

We vinden het belangrijk dat de jeugd een plek te geven binnen de gemeente. Mee werken aan de diensten, inspraak bij de keuze van het lied van de maand. Maar ook hun eigen bijeenkomsten, Bijbelstudies e.d. Kortom jongeren zijn belangrijk binnen de Schutse.

Bijbelstudie voor de jeugd

Eén keer in de twee weken geeft onze voorganger Bijbelstudie aan de jongeren van Tussenjeugd. Een uur voor aanvang van de Tussenjeugd avond wordt er gesproken met elkaar over diverse aspecten van het geloof.

Tussenjeugd en Oudere Jeugd

Eén keer in de twee weken komen de Tussenjeugd en Oudere Jeugd bij elkaar op een zondagavond in de Schutse. We vinden het belangrijk dat de jongeren op een ontspannen manier met elkaar in contact komen, met elkaar over het geloof kunnen praten en gezellig met elkaar kunnen chillen.

Connected!!

Zit je als jongere ook wel eens in de kerk dat je denkt: oei wel een moeilijk verhaal? Of: eigenlijk is het meer voor oudere mensen! Of: waarom gebruiken ze van die moeilijke woorden en voorbeelden…

Tja! Heel eerlijk daar kunnen we niet altijd iets aan doen MAAR…..

We willen het wel proberen!

Dit doen we in de diensten maar ook één keer in de maand met Connected!! De eerste keer is 28 september daarna zijn de data 26 oktober 23 november en 14 december we willen ongeveer een halve dienst buiten de kerkzaal zijn met jongeren onder elkaar.

Wie is er welkom? Iedereen die te oud is voor de zondagschool maar nog geen 20 is. Ook als je vrienden of vriendinnen mee neemt zijn die van harte welkom!

Wat gaan we in elk geval niet doen: Knutselen zingen en spelen. Connected!! is geen zondagschool. Ook is het geen vervanging van de jeugd op zondagavond.

Wat kun je wel verwachten: Een verhaal uit de bijbel die we proberen zo te vertellen dat jullie het begrijpen en er verder mee kunnen.
Gebed en discussie staan ook op het programma. En verder dat gaan we het bekijken dat ligt ook aan wat jullie van ons vragen.

Wat verwachten we van jullie en moet je je ook voorbereiden?
We verwachten één ding van jullie dat jullie komen. Nee je hoeft niets voor te bereiden dat doen wij voor jullie!
We hopen dat ook de jongeren die regelmatig naar de Schutse komen maar niet naar de jeugd gaan het een keertje gaan proberen.

Heel graag tot Connected!!

Namens het hele jeugdwerk van de Schutse

Connected!!