Verbindingsdag

21 september 2019

Als onderdeel van het Diaconaal Platform Hoogeveen verzorgt de werkgroep WON (=Werkgroep Opvang Nieuwkomers) elke maandag in d’Olde Bieb een gezellige middag voor de statushouders. Ook wordt er zo af en toe een uitje voor deze mensen georganiseerd.

Om deze mensen meer onderdeel van de samenleving te laten worden, wil de werkgroep WON een verbindingsdag organiseren. Leden van Baptistengemeente De Schutse, CGK Ichthuskerk en GKV De Opgang hebben de organisatie op zich genomen.

Doelen:
  • Ontmoeting tussen verschillende kerkgenootschappen, moslims, statushouders en asielzoekers;
  • De verschillende doelgroepen laten hun talenten zien.
Naast ontmoeting is er ook de mogelijkheid je talenten te laten zien. Heb je schildertalent; kom dat laten zien? Kun je goed schminken; kom dat deze dag doen? Er is ruimte voor elke hobby! Ook is er plek voor mensen die het leuk vinden om bijvoorbeeld knieperties of iets anders te bakken. Er worden ook een aantal workshops gegeven. Er is voor de kinderen een springkussen aanwezig.

Er wordt voor een indeling op de parkeerplaats en voor tafels en stoelen gezorgd.

De opbrengst is voor het Diaconaal Platform. Je betaalt € 7,50 voor jouw plekje. Van je eigen opbrengst bepaal je zelf welk deel je aan het doel wilt geven.

Deze dag vindt plaats op zaterdag 21 september van 10.00 -15.00 uur op de parkeerplaats bij GKV De Opgang, Alteveerstraat 105.

Wil jij jouw talent, hobby of kookkunst laten zien en eventueel ook je eigen producten verkopen? Of wil je als vrijwilliger ons op deze dag helpen? Geef je dan op bij één van de volgende mailadressen:  jneutel@hotmail.com, rienekevanamerongen@ziggo.nl, 2101saskia@gmail.comof naelsisalem@wp.pl. Opgeven kan tot zaterdag 21 augustus.

Wij hopen dat u/jij in ieder geval aanwezig bent om de talenten, hobby’s van anderen te bewonderen, om mensen van andere culturen te ontmoeten en met hen in gesprek te gaan.