Mededeling n.a.v. het coronavirus COVID-19

Update 24 oktober 2020: De raad heeft helaas moeten besluiten om in de maand november geen bezoek tijdens de dienst te verwelkomen. Wel zullen de diensten worden uitgezonden volgens de bekende livestream via YouTube.

Naar aanleiding van de besluiten van de Rijksoverheid tegen de verspreiding van het coronavirus COVID-19 van zondag 15 maart 2020 hebben we als raad besloten meer maatregelen te nemen die de verspreiding van het Corona virus zoveel mogelijk tegen gaan en de meest kwetsbare groepen in en buiten onze gemeente zoveel mogelijk beschermen.

Hieronder alle tot nu toe genomen besluiten op een rij.

Kerkdiensten
Vanaf zondag, 5 juli zijn de kerkdeuren weer open. Mooi om weer samen te komen en om elkaar te ontmoeten. Helaas kunnen maar maximaal 30 bezoekers in de dienst ontvangen. We hopen dat je er bij bent maar weet ook dat we maatregelen hebben genomen om dit zo veilig mogelijk te doen. Graag van te voren kenbaar maken dat je van plan bent om een dienst te bezoeken. Je kunt dit doen door een mailtje te sturen aan secretariaat@deschutse.net of rechtstreeks telefonisch contact op te nemen met Cora Zevenhek op één van de volgende twee telefoonnummers: 0528-263063 of 06-34032672. Let op, je kunt slechts voor maximaal twee zondagen vooruit inschrijven. Graag ook even aan Cora doorgeven of er kinderen mee komen naar de zondagsschool.

Als je tot een risicogroep behoort of een mantelzorger bent dan is het verstandig om voorlopig nog geen kerkdienst te bezoeken.

Samenzang is tijdens de diensten nog niet aan de orde en we handelen volgens de richtlijnen van het RIVM. In de kerkzaal zijn tafels opgesteld en we verzoeken je om als gezin zoveel mogelijk bij elkaar aan 1 tafel te gaan zitten.

Het toilet gebruik willen we nog zo veel mogelijk vermijden en we verzoeken je om bij binnenkomst je handen te desinfecteren. En denk er aan: houd 1,5 meter afstand!

Pastoraat
Het pastoraal team bezoekt in overleg mensen thuis. Hebt u geen verkoudheidsklachten, koorts en/of benauwdheid dan komen we graag bij u thuis. Wel op gepaste afstand. We bieden telefonisch pastoraat, mocht een bezoek thuis niet mogelijk zijn.

Bij vragen hierover bel Bathseba Luttjeboer (06-49377702).

Laten we allemaal naar elkaar blijven omzien. Als mensen van de Schutse mag onze lijftekst ook in deze tijd een bemoediging zijn.

LIVESTREAMDIENSTEN vanuit de Schutse

Op zondag 29 maart zijn we begonnen met LIVESTREAMDIENSTEN vanuit de Schutse. Dit zijn kerkdiensten die te volgen zijn vanaf ons eigen YouTube kanaal. Door de uitbraak van het coronavirus kunnen we niet fysiek samen komen in ons kerkgebouw. Daarom hebben we gezocht naar een digitaal alternatief: de LIVESTREAMDIENST!

LIVESTREAMDIENSTEN beginnen op zondagochtend rond 10:00 uur. De stream wordt enkele minuten van te voren gestart zodat je onder het genot van een kopje koffie de dienst kunt meebeleven vanuit je eigen huiskamer. Nodig familie, kennissen en vrienden uit om op deze manier – op een laagdrempelige manier – de dienst samen met ons mee te beleven!

De URL van de stream is: https://www.youtube.com/channel/UC7hNTBearK_kZkBThCvlI1w

Meer informatie

Meer informatie over het COVID-19 virus kun je lezen op de site van het RIVM of van de Rijksoverheid.

24 oktober 2020

X