Mededeling n.a.v. het coronavirus COVID-19

18 maart 2021: In tegenstelling tot de eerdere berichtgeving van 24 februari jl. heeft de raad besloten om pas vanaf 02 april voorzichtig kerkbezoek toe te staan. In eerste instantie tot groepen van maximaal 15 bezoekers per dienst, exclusief de mensen die mee werken in de dienst en zondagsschool kinderen.

Naar aanleiding van de besluiten van de Rijksoverheid tegen de verspreiding van het coronavirus COVID-19 hebben we als raad besloten meer maatregelen te nemen die de verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegen gaan en de meest kwetsbare groepen in en buiten onze gemeente zoveel mogelijk beschermen.

Hieronder alle tot nu toe genomen besluiten op een rij.

Kerkdiensten
De kerkdeuren gaan vanaf 02 april a.s. weer open. Mooi om weer samen te komen en om elkaar te ontmoeten. Helaas kunnen we voorlopig maar maximaal 15 bezoekers in de dienst ontvangen. In april kijken we of we dit aantal weer kunnen verhogen. We hopen dat je er bij bent maar weet ook dat we maatregelen hebben genomen om dit zo veilig mogelijk te doen. Graag van te voren kenbaar maken dat je van plan bent om een dienst te bezoeken. Je kunt dit doen door je aan te melden via de knop hiernaast. Mocht dat niet lukken neem dan contact op met onze secretaris.

Als je tot een risicogroep behoort of een mantelzorger bent dan is het verstandig om voorlopig nog geen kerkdienst te bezoeken.

Samenzang is tijdens de diensten nog niet aan de orde en we handelen volgens de richtlijnen van het RIVM. In de kerkzaal zijn tafels opgesteld en we verzoeken je om als gezin zoveel mogelijk bij elkaar aan 1 tafel te gaan zitten.

Het toilet gebruik willen we nog zo veel mogelijk vermijden en we verzoeken je om bij binnenkomst je handen te desinfecteren, je jas mee te nemen in de kerkzaal en je te houden aan het eenrichtingsverkeer. En onthoud: denk aan de 1,5 meter afstand!

Pastoraat
Het pastoraal team bezoekt in overleg mensen thuis. Hebt u geen verkoudheidsklachten, koorts en/of benauwdheid dan komen we graag bij u thuis. Wel op gepaste afstand. We bieden telefonisch pastoraat, mocht een bezoek thuis niet mogelijk zijn.

Bij vragen hierover bel Bathseba Luttjeboer (06-49377702).

Laten we allemaal naar elkaar blijven omzien. Als mensen van de Schutse mag onze lijftekst ook in deze tijd een bemoediging zijn.

LIVESTREAMDIENSTEN vanuit de Schutse

Natuurlijk kun je nog steeds de diensten virtueel bijwonen via de LIVESTREAMDIENSTEN vanuit de Schutse. Dit zijn kerkdiensten die te volgen zijn vanaf ons eigen YouTube kanaal.

LIVESTREAMDIENSTEN beginnen op zondagochtend rond 10:00 uur. De stream wordt enkele minuten van te voren gestart zodat je onder het genot van een kopje koffie de dienst kunt meebeleven vanuit je eigen huiskamer. Nodig familie, kennissen en vrienden uit om op deze manier – op een laagdrempelige manier – de dienst samen met ons mee te beleven!

De URL van de stream is: deschutse.net/livestream

Aanmelden dienst

Klik op onderstaande knop om je aan te melden voor het fysiek bezoeken van een kerkdienst.

Meer informatie

Meer informatie over het COVID-19 virus kun je lezen op de site van het RIVM of van de Rijksoverheid.

X