Hebt u dat nou ook wel eens, dat je iets kwijt wilt en het eigenlijk niet kunt, omdat je geen klankbord hebt. Iemand dus, met wie je je diepste gevoelens en gedachten kunt delen. Goed, je hebt wel kennissen met wie je een aardige verstandhouding hebt, maar toch…

Er zijn nu eenmaal van die dingen die je maar niet met iedereen kunt bespreken. Je moet er van op aan kunnen dat het vertrouwd is.

Daar komt nog bij dat het iemand moet zijn die kan luisteren, die raad kan geven, die kan troosten en kan bijsturen. Wij stellen hoge eisen aan zo´n vriend.

Zo iemand ken ik.

En het bijzondere van Hem is dat Hij mij door en door kent. Ik hoef voor Hem dan ook niets achter te houden. Ik zou dat eerlijk gezegd ook niet kunnen.

Deze vriend heeft eens gezegd “Er is geen grotere liefde dan je leven te geven voor je vrienden”.

Ik mag deze vriend opzoeken in mijn gebed. Ik kom Hem tegen wanneer ik de Bijbel lees. Het is niemand minder dan Jezus, de Zoon van de levende God, die voor mij bij God in stond die het in mijn plaats bij God heeft goedgemaakt.

Met deze vriend kan ik het leven aan. Durf ik de toekomst in te gaan.

Ik hoop dat u dat ook kunt zeggen.

Wilt u hier eens over praten wij zijn bereid in een open gesprek met u te hebben over de moeilijke dingen van het leven. Neem dan gerust contact met ons op.

Ik wens u Gods vrede toe.

Ds. Bram de Jong

Oud pastoraal werker tot 2016

X