de Schutse; een onderdak voor iedereen!

de Schutse is een warme baptistengemeente, waarin naast het delen van het geloof de onderlinge band belangrijk is. De naam Schutse is afkomstig van het kerkgebouw, een voormalige synagoge met een lange en bewogen geschiedenis. De Schutse wil een geestelijk onderdak en schuilplaats zijn voor iedereen.

Niet alleen op zondag

Een gemeente bestaat niet alleen op zondag en geloven doe je niet alleen en ook niet alleen maar in de kerk. Daarom zijn er veel activiteiten op doordeweekse dagen, zodat er mogelijkheden zijn om elkaar beter te leren kennen, en uit de bijbel en van elkaar te leren.

Wat is baptisme?

Wat en wie zijn baptisten? Heel kort door de bocht: baptisten zijn christenen, die Jezus aanvaarden als de weg naar verlossing en dit belijden door de (volwassen) doop. Maar wat drijft die baptisten nou? Wat is de achtergrond van baptisten, waarom denken ze zo?

De Schutse is een geloofsgemeenschap met een ontspannen en informele sfeer. De onderlinge band tussen de leden en vrienden is belangrijk en geïnspireerd op de liefde voor God, de naaste en jezelf. Wij zijn geen kerk met perfecte mensen. Iedereen is welkom (zelfs als je perfect bent). Daarom willen we jou ook graag leren kennen. Wilt je weten wie wij zijn? Neem eens contact met ons op om een dienst bij te wonen.

LIVESTREAMDIENSTEN vanuit de Schutse

Op zondag 29 maart zijn we begonnen met LIVESTREAMDIENSTEN vanuit de Schutse. Dit zijn kerkdiensten die te volgen zijn vanaf ons eigen YouTube kanaal. Door de uitbraak van het coronavirus kunnen we niet fysiek samen komen in ons kerkgebouw. Daarom hebben we gezocht naar een digitaal alternatief: de LIVESTREAMDIENST!

LIVESTREAMDIENSTEN beginnen op zondagochtend rond 10:00 uur. De stream wordt enkele minuten van te voren gestart zodat je onder het genot van een kopje koffie de dienst kunt meebeleven vanuit je eigen huiskamer. Nodig familie, kennissen en vrienden uit om op deze manier – op een laagdrempelige manier – de dienst samen met ons mee te beleven!

Mededeling n.a.v. het coronavirus COVID-19

Naar aanleiding van de besluiten van de Rijksoverheid tegen de verspreiding van het coronavirus COVID-19 van zondag 15 maart 2020 hebben we als raad besloten meer maatregelen te nemen die de verspreiding van het Corona virus zoveel mogelijk tegen gaan en de meest kwetsbare groepen in en buiten onze gemeente zoveel mogelijk beschermen.

Hieronder alle tot nu toe genomen besluiten op een rij.

Kerkdiensten
Vanaf zondag, 5 juli gaan de kerkdeuren weer open! Mooi om weer samen te komen en om elkaar te ontmoeten. We kunnen maximaal 50 bezoekers in de dienst ontvangen. We hopen dat je er bij bent maar weet ook dat we bewust voorzichtig van start gaan.

Als je in juli en/of augustus een dienst wil bezoeken, dan moet je je van te voren even aanmelden. Je kunt dit doen via het secretariaat. Je kunt steeds maximaal voor 2 diensten tegelijkertijd aanmelden, mits je geen klachten hebt. Voor kinderopvang wordt gezorgd en daarom worden kinderen tot 13 jaar niet meegenomen in het totaal aantal van 50 bezoekers.

We hopen binnenkort meer dan 50 bezoekers te ontvangen, maar we gaan eerst kijken hoe alles in juli en augustus verloopt. Als je tot een risicogroep behoort of een mantelzorger bent dan is het verstandig om in deze zomermaanden nog geen kerkdienst te bezoeken.

Meld je per mail aan via secretariaat@deschutse.net. Het reserveren geschiedt op volgorde van aanmelding. Zonder reservering is het nog niet mogelijk om een dienst bij te wonen.

Samenzang is tijdens de diensten nog niet aan de orde en we handelen volgens de richtlijnen van het RIVM. In de kerkzaal zijn tafels opgesteld en we verzoeken je om als gezin zoveel mogelijk bij elkaar aan 1 tafel te gaan zitten.

Het toilet gebruik willen we nog zo veel mogelijk vermijden en we verzoeken je om bij binnenkomst je handen te desinfecteren. En denk er aan: houd 1,5 meter afstand!

De livestreamdiensten gaan overigens gewoon door! De URL van de stream is: https://www.youtube.com/channel/UC7hNTBearK_kZkBThCvlI1w 

Pastoraat
Het pastoraal team bezoekt in overleg mensen thuis. Hebt u geen verkoudheidsklachten, koorts en/of benauwdheid dan komen we graag bij u thuis. Wel op gepaste afstand. We bieden telefonisch pastoraat, mocht een bezoek thuis niet mogelijk zijn.

Bij vragen hierover bel Bathseba Luttjeboer (06-49377702).

Laten we allemaal naar elkaar blijven omzien. Als mensen van de Schutse mag onze lijftekst ook in deze tijd een bemoediging zijn.

Aanstaande zondag

Geen evenementen

Blogs

Givt een nieuwe manier van geven!

Baptistengemeente de Schutse gaat met de tijd mee: het is nu mogelijk om via een smartphone mee te doen met de collecte! Hiervoor kun je de Givt-app gebruiken. Na het downloaden van de app geef voer je jouw e-mailadres in en je kunt beginnen met geven.

X