de Schutse, een onderdak voor iedereen!

de Schutse is een warme baptistengemeente, waarin naast het delen van het geloof de onderlinge band belangrijk is. De naam Schutse is afkomstig van het kerkgebouw, een voormalige synagoge met een lange en bewogen geschiedenis. De Schutse wil een geestelijk onderdak en schuilplaats zijn voor iedereen.

Niet alleen op zondag

Een gemeente bestaat niet alleen op zondag en geloven doe je niet alleen en ook niet alleen maar in de kerk. Daarom zijn er veel activiteiten op doordeweekse dagen, zodat er mogelijkheden zijn om elkaar beter te leren kennen, en uit de bijbel en van elkaar te leren.

Wat is Baptisme?

Wat en wie zijn baptisten? Heel kort door de bocht: baptisten zijn christenen, die Jezus aanvaarden als de weg naar verlossing en dit belijden door de (volwassen) doop. Maar wat drijft die baptisten nou? Wat is de achtergrond van baptisten, waarom denken ze zo?

Muziek in de Schutse

Muziek vormt een belangrijke uitingsvorm binnen de Schutse. Samenzang neemt een belangrijk plaats in binnen de diensten op de zondagochtend.

Dit zijn wij

De Schutse is een geloofsgemeenschap met een ontspannen en informele sfeer. De onderlinge band tussen de leden en vrienden is belangrijk en geïnspireerd op de liefde voor God, de naaste en jezelf.

Baptisme

Wat en wie zijn baptisten? Heel kort door de bocht: baptisten zijn christenen, die Jezus aanvaarden als de weg naar verlossing en dit belijden door de (volwassen) doop.

Voel je welkom!

Wij zijn geen kerk met perfecte mensen. Iedereen is welkom (zelfs als je perfect bent). Daarom willen we u ook graag leren kennen. Wilt u weten wie wij zijn? Kom eens langs of neem eens contact met ons op.

Diensten

 • zo
  15
  dec
  2019
  10:00de Schutse

  Laagdrempelige dienst o.l.v. ds. Peet Wijchers met medewerking van de 'Living Lord Singers'.

 • zo
  22
  dec
  2019
  10:00de Schutse

  Dienst o.l.v. ds. Erik van Duyl met medewerking van het combo.

 • di
  24
  dec
  2019
  19:00Kerkgebouw Beth-El aan de Boekweitlaan

  Kinderkerstnachtdienst aan de Boekweitlaan 65-A, 7906 LB in Hoogeveen

 • di
  24
  dec
  2019
  22:00de Schutse

  Kerstnachtdienst o.l.v. ds. Peter Hoekstra met medewerking van Eljakim.

Meer diensten.

Agenda

Evenement details:

Meer activiteiten.

Lees ook de blogs van onze voorganger

Thuis

Thuis

De vakantietijd is weer voorbij. Sommigen zijn op vakantie geweest. Velen van ons zijn thuisgebleven. Hoe mooi het ook kan zijn om even weg te gaan, het is goed om weer thuis te komen. Hoe belangrijk is het toch om een thuis te hebben. Denk maar aan al die...

Lees meer
Aandacht!

Aandacht!

Het bord met eten voor mij, de rust van een half uur maaltijd in stilte. De strakke, stralende tuin. De netheid en orde in alle gangen, zalen en gastenruimten van de abdij. Het schone toilet. Alles gebeurt op tijd. De altijd rustige en vriendelijke gastenbroeder....

Lees meer
Een maatje is een zegen!

Een maatje is een zegen!

We zien elkaar zelden meer. Want René was lid van een van de vorige gemeenten waar ik gewerkt heb. Voor hem geen punt, want we hielden contact. lk half jaar krijg ik een mailtje van hem met een serie data waarop hij graag even wil bijkletsen. Klokslag het...

Lees meer

Jan-Martin Berghuis
Voorganger

Bathseba Luttjeboer
Pastoraal werker