de Schutse, een onderdak voor iedereen!

de Schutse is een warme baptistengemeente, waarin naast het delen van het geloof de onderlinge band belangrijk is. De naam Schutse is afkomstig van het kerkgebouw, een voormalige synagoge met een lange en bewogen geschiedenis. De Schutse wil een geestelijk onderdak en schuilplaats zijn voor iedereen.

Niet alleen op zondag

Een gemeente bestaat niet alleen op zondag en geloven doe je niet alleen en ook niet alleen maar in de kerk. Daarom zijn er veel activiteiten op doordeweekse dagen, zodat er mogelijkheden zijn om elkaar beter te leren kennen, en uit de bijbel en van elkaar te leren.

Wat is Baptisme?

Wat en wie zijn baptisten? Heel kort door de bocht: baptisten zijn christenen, die Jezus aanvaarden als de weg naar verlossing en dit belijden door de (volwassen) doop. Maar wat drijft die baptisten nou? Wat is de achtergrond van baptisten, waarom denken ze zo?

Muziek in de Schutse

Muziek vormt een belangrijke uitingsvorm binnen de Schutse. Samenzang neemt een belangrijk plaats in binnen de diensten op de zondagochtend.

Dit zijn wij

De Schutse is een geloofsgemeenschap met een ontspannen en informele sfeer. De onderlinge band tussen de leden en vrienden is belangrijk en geïnspireerd op de liefde voor God, de naaste en jezelf.

Baptisme

Wat en wie zijn baptisten? Heel kort door de bocht: baptisten zijn christenen, die Jezus aanvaarden als de weg naar verlossing en dit belijden door de (volwassen) doop.

Voel je welkom!

Wij zijn geen kerk met perfecte mensen. Iedereen is welkom (zelfs als je perfect bent). Daarom willen we u ook graag leren kennen. Wilt u weten wie wij zijn? Kom eens langs of neem eens contact met ons op.

Diensten

 • zo
  19
  mei
  2019
  10:00de Schutse

  Open deur dienst o.l.v. ds. Anne de Vries m.m.v. het combo Allard Peursum

 • zo
  26
  mei
  2019
  10:00de Schutse

  Dienst o.l.v. ds. Bathseba Luttjeboer

 • zo
  02
  jun
  2019
  10:00de Schutse

  Avondmaalsdienst o.l.v. ds. Hans Ottens

 • zo
  09
  jun
  2019
  10:00de Schutse

  Dienst o.l.v. ds. Peter Hoekstra

Meer diensten.

Agenda

Evenement details:

 • zo
  23
  dec
  2018

  Dienst

  10:00de Schutse

  Dienst o.l.v. ds. Fokke Kooistra

Meer activiteiten.

Lees ook de blogs van onze voorganger

Aardschok

Geraakt worden in het hart van je identiteit. Want het hoort bij je, een stukje van je ziel. Onderdeel van het patroon van je leven. Kan je je de stad Groningen voorstellen zonder Martinitoren? Ik niet. Parijs zonder de Notre-Dame? Een Fransman niet. Jeruzalem...

Lees meer

“Ik ben geen held…”

Het was volgens mij een zondagse dienst van begin februari. Ik had een ‘nieuwe’ manier van bijbellezen geïntroduceerd: lectio divina. Daarbij lees je meermalen een bijbelgedeelte hardop en luister je met de oren van je hart. “Wat raakt mij in dit bijbelgedeelte...

Lees meer

Bemoediging

Nog 2 jaar voorganger zijn in De Schutse. Waarom zou ik dat eigenlijk doen? Toen de vraag van de raad medio december bij mij kwam, werd ik hierbij stil gezet. Ja, voorganger zijn is ook werk, ik verdien mijn brood er ook mee. Maar er is veel meer voor nodig om...

Lees meer