de Schutse, een onderdak voor iedereen!

de Schutse is een warme baptistengemeente, waarin naast het delen van het geloof de onderlinge band belangrijk is. De naam Schutse is afkomstig van het kerkgebouw, een voormalige synagoge met een lange en bewogen geschiedenis. De Schutse wil een geestelijk onderdak en schuilplaats zijn voor iedereen.

Niet alleen op zondag

Een gemeente bestaat niet alleen op zondag en geloven doe je niet alleen en ook niet alleen maar in de kerk. Daarom zijn er veel activiteiten op doordeweekse dagen, zodat er mogelijkheden zijn om elkaar beter te leren kennen, en uit de bijbel en van elkaar te leren.

Wat is Baptisme?

Wat en wie zijn baptisten? Heel kort door de bocht: baptisten zijn christenen, die Jezus aanvaarden als de weg naar verlossing en dit belijden door de (volwassen) doop. Maar wat drijft die baptisten nou? Wat is de achtergrond van baptisten, waarom denken ze zo?

Muziek in de Schutse

Muziek vormt een belangrijke uitingsvorm binnen de Schutse. Samenzang neemt een belangrijk plaats in binnen de diensten op de zondagochtend.

de Schutse nodigt je uit om samen Kerst te vieren!

We tellen af tot Kerst!

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Dit jaar hebben vieren we natuurlijk ook weer een kinderkerstfeest!
Baptistengemeente Bethel en de Schutse hebben dit jaar de handen ineen geslagen en organiseren het samen!

We hebben het Christelijke werktheather Orde der Dwazen uitgenodigd om voor ons het kerstjournaal te komen spelen en tussendoor zingen we bekende kerstliederen!

We vieren het dit jaar op 24 december in kerkgebouw de Schutse aan de Schutstraat 147 in Hoogeveen. We beginnen om 19.00 uur en zouden het super vinden als jij ook komt om het feest van de geboorte van Jezus met ons mee te vieren!

Als je samen met je vader of moeder met de auto komt kun je die parkeren op de parkeerplaats van TVM.

Leiding Regenboogkidzz

Net zoals ieder jaar houden we op kerstavond onze traditionele kerstnachtdienst. Aanvang is om 22:00 uur.

De kerstnachtdienst wordt geleid door onze eigen interim voorganger Jan-Martin Berghuis met medewerking van gospelkoor Rejoice. 

Op dinsdagochtend 25 december, eerste kerstdag, ben je ook van harte welkom in onze kerst gezinsdienst. De dienst begint om 10:00 uur, maar de koffie staat voor aanvang van de dienst al voor je klaar. Voorganger van deze dienst is ds. Batsheba Luttjeboer.

We zouden het fijn vinden je tijdens één van onze kerstvieringen te begroeten! Nog leuker zou het zijn als je niet alleen komt, maar bekenden, familie en vrienden mee neemt! Kom en geniet van dit prachtig feest samen met ons!

Commissie diensten

Dit zijn wij

De Schutse is een geloofsgemeenschap met een ontspannen en informele sfeer. De onderlinge band tussen de leden en vrienden is belangrijk en geïnspireerd op de liefde voor God, de naaste en jezelf.

Baptisme

Wat en wie zijn baptisten? Heel kort door de bocht: baptisten zijn christenen, die Jezus aanvaarden als de weg naar verlossing en dit belijden door de (volwassen) doop.

Voel je welkom!

Wij zijn geen kerk met perfecte mensen. Iedereen is welkom (zelfs als je perfect bent). Daarom willen we u ook graag leren kennen. Wilt u weten wie wij zijn? Kom eens langs of neem eens contact met ons op.

Diensten

Evenement details:

 • ma
  24
  dec
  2018

  Kerstnachtdienst

  22:00de Schutse

  Kerstnachtdienst o.l.v. ds. Jan-Martin Berghuis, m.m.v. gospelkoor Rejoice.

Meer diensten.

Agenda

Evenement details:

 • zo
  09
  dec
  2018

  Dienst

  10:00de Schutse

  Dienst o.l.v. ds. Piet Brongers

Meer activiteiten.