de Schutse, een onderdak voor iedereen!

de Schutse is een warme baptistengemeente, waarin naast het delen van het geloof de onderlinge band belangrijk is. De naam Schutse is afkomstig van het kerkgebouw, een voormalige synagoge met een lange en bewogen geschiedenis. De Schutse wil een geestelijk onderdak en schuilplaats zijn voor iedereen.

Niet alleen op zondag

Een gemeente bestaat niet alleen op zondag en geloven doe je niet alleen en ook niet alleen maar in de kerk. Daarom zijn er veel activiteiten op doordeweekse dagen, zodat er mogelijkheden zijn om elkaar beter te leren kennen, en uit de bijbel en van elkaar te leren.

Wat is Baptisme?

Wat en wie zijn baptisten? Heel kort door de bocht: baptisten zijn christenen, die Jezus aanvaarden als de weg naar verlossing en dit belijden door de (volwassen) doop. Maar wat drijft die baptisten nou? Wat is de achtergrond van baptisten, waarom denken ze zo?

Muziek in de Schutse

Muziek vormt een belangrijke uitingsvorm binnen de Schutse. Samenzang neemt een belangrijk plaats in binnen de diensten op de zondagochtend.

Paascyclus 2019

Dit jaar een bijzondere Paascyclus. Voor het eerst vieren de twee zustergemeenten Beth-El en de Schutse samen Pasen. En jij bent van harte uitgenodigd om samen met ons deze Paascyclus te vieren!

ds. Wietse van der Hoek en ds. Jan-Martin Berghuis

Dit zijn wij

De Schutse is een geloofsgemeenschap met een ontspannen en informele sfeer. De onderlinge band tussen de leden en vrienden is belangrijk en geïnspireerd op de liefde voor God, de naaste en jezelf.

Baptisme

Wat en wie zijn baptisten? Heel kort door de bocht: baptisten zijn christenen, die Jezus aanvaarden als de weg naar verlossing en dit belijden door de (volwassen) doop.

Voel je welkom!

Wij zijn geen kerk met perfecte mensen. Iedereen is welkom (zelfs als je perfect bent). Daarom willen we u ook graag leren kennen. Wilt u weten wie wij zijn? Kom eens langs of neem eens contact met ons op.

Diensten

Evenement details:

 • zo
  18
  nov
  2018

  Open deurdienst

  10:00de Schutse

  Voorganger ds. Eric Poelman

Meer diensten.

Agenda

 • za
  20
  apr
  2019
  19:00 uurde Schutse

  Viering o.l.v. ds. Jan Martin Berghuis

 • zo
  21
  apr
  2019
  10:00 uurde Schutse

  Viering o.l.v. Jan Martin Berghuis

 • do
  02
  mei
  2019
  19:15de Schutse

  Vierde avond o.l.v. ds. Jan-Martin Berghuis

 • do
  04
  jul
  2019
  19:15de Schutse

  Zesde avond o.l.v. ds. Jan-Martin Berghuis

Meer activiteiten.