de Schutse; een onderdak voor iedereen!

de Schutse is een warme baptistengemeente, waarin naast het delen van het geloof de onderlinge band belangrijk is. De naam Schutse is afkomstig van het kerkgebouw, een voormalige synagoge met een lange en bewogen geschiedenis. De Schutse wil een geestelijk onderdak en schuilplaats zijn voor iedereen.

Niet alleen op zondag

Een gemeente bestaat niet alleen op zondag en geloven doe je niet alleen en ook niet alleen maar in de kerk. Daarom zijn er veel activiteiten op doordeweekse dagen, zodat er mogelijkheden zijn om elkaar beter te leren kennen, en uit de bijbel en van elkaar te leren.

Wat is baptisme?

Wat en wie zijn baptisten? Heel kort door de bocht: baptisten zijn christenen, die Jezus aanvaarden als de weg naar verlossing en dit belijden door de (volwassen) doop. Maar wat drijft die baptisten nou? Wat is de achtergrond van baptisten, waarom denken ze zo?

De Schutse is een geloofsgemeenschap met een ontspannen en informele sfeer. De onderlinge band tussen de leden en vrienden is belangrijk en geïnspireerd op de liefde voor God, de naaste en jezelf. Wij zijn geen kerk met perfecte mensen. Iedereen is welkom (zelfs als je perfect bent). Daarom willen we jou ook graag leren kennen. Wilt u weten wie wij zijn? Neem eens contact met ons op.

LIVESTREAMDIENSTEN vanuit de Schutse

Op zondag 29 maart zijn we begonnen met LIVESTREAMDIENSTEN vanuit de Schutse. Dit zijn kerkdiensten die te volgen zijn vanaf ons eigen YouTube kanaal. Door de uitbraak van het coronavirus kunnen we niet fysiek samen komen in ons kerkgebouw. Daarom hebben we gezocht naar een digitaal alternatief: de LIVESTREAMDIENST!

LIVESTREAMDIENSTEN beginnen op zondagochtend rond 10:00 uur. De stream wordt enkele minuten van te voren gestart zodat je onder het genot van een kopje koffie de dienst kunt meebeleven vanuit je eigen huiskamer. Nodig familie, kennissen en vrienden uit om op deze manier – op een laagdrempelige manier – de dienst samen met ons mee te beleven!

Mededeling n.a.v. het coronavirus COVID-19

Naar aanleiding van de besluiten van de Rijksoverheid tegen de verspreiding van het coronavirus COVID-19 van zondag 15 maart 2020 hebben we als raad besloten meer maatregelen te nemen die de verspreiding van het Corona virus zoveel mogelijk tegen gaan en de meest kwetsbare groepen in en buiten onze gemeente zoveel mogelijk beschermen.

Hieronder alle tot nu toe genomen besluiten op een rij. Ze gelden in ieder geval tot en met 28 april.

Kerkdiensten
De kerkdiensten in ons kergebouw de Schutse komen te vervallen. Vanaf 29 maart kunt u op zondagmorgen vanaf 10.00 uur via een live stream de kerkdienst digitaal meebeleven. De URL van de stream is: https://www.youtube.com/channel/UC7hNTBearK_kZkBThCvlI1w 

Activiteiten
Alle activiteiten en bijeenkomsten, zoals kringen, soos en vergaderingen, komen met onmiddellijke ingang te vervallen.

Pastoraat
Het pastoraal team bezoekt de mensen niet thuis, in het ziekenhuis of verpleeghuis, tenzij hiervoor een dringende noodzaak is. Het pastoraal team biedt wel telefonisch pastoraat.

Bij vragen hierover bel Bathseba Luttjeboer (06-49377702).

Laten we allemaal naar elkaar blijven omzien. Als mensen van de Schutse mag onze lijftekst ook in deze tijd een bemoediging zijn.

Kaarten- en tekeningen actie

Op donderdag 19 maart maakte onze regering bekend dat er een nieuwe maatregel komt in het Corona preventie beleid. Bewoners van verpleeghuizen mogen geen bezoek meer ontvangen. Heel begrijpelijk…. Maar ook heel heftig!

Wij willen graag alle mensen die nu geen bezoek meer mogen ontvangen een steuntje in de rug geven en laten weten dat we aan ze denken. Dit kan in de vorm van een kaartje met een bemoedigende tekst, een tekening, etc., etc.

Daarom roepen we iedereen op om kaartjes te schrijven, tekeningen te maken en deze in de speciale brievenbus bij de voordeur van de Schutse aan de Schutstraat 147 in Hoogeveen af te geven. Een aanhef is niet nodig.

De brievenbus staat er vanaf zaterdagmorgen, 21 maart 2020. Vrijwilligers zullen zorg dragen voor bezorging in de verpleeghuizen in Hoogeveen.
We hopen veel kaarten en tekeningen te verzamelen om te brengen naar verpleeghuizen in onze omgeving.

Jij doet toch ook mee?!!

Aanstaande zondag

zo07jun10:0011:10LivestreamdienstLIVESTREAMDIENST met ds. Bathseba Luttjeboer10:00 - 11:10 Vanuit huis Organisator: Baptisten gemeente de Schutse Type gebeurtenis:Dienst,Livestreamdienst

Blogs

Givt een nieuwe manier van geven!

Baptistengemeente de Schutse gaat met de tijd mee: het is nu mogelijk om via een smartphone mee te doen met de collecte! Hiervoor kun je de Givt-app gebruiken. Na het downloaden van de app geef voer je jouw e-mailadres in en je kunt beginnen met geven.

X